en-GBel-GRcs-CZde-AT
You are here >   Result Details
Result Details
Γλώσσα: el-GR 0

Details of this topic-debate

ByGreek moderator- On26/7/2012, 7:38:19 - Views: 15788
Απειλή ή πιθανότητα;  Σενάρια επιστημονικής φαντασίας των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης ή η επόμενη ημέρα; Μνημόνια και Ευρώπη ή καταγγελία των Μνημονίων και έξοδος από την Ευρώπη; Οι Έλληνες βομβαρδιζόμαστε συνέχεια από «διλλήματα» κατά πόσο όμως η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί μία ρεαλιστική πιθανότητα για τη μήτρα τ... View complete proposal »

Best proposals for this topic-debate

1. 42
Επίλυση του προβλήματος Α)
By Angeliki Loisiou - On 31/8/2012 2:16:13 μμ
Οι δρόμοι για να λύσει η Ελλάδα το πρόβλημά της είναι: Α) Δέχονται οι ‘φίλοι μας’ ότι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, να δασμολογούν επιλεκτικά και σε ότι ποσοστό θέλουν τις εισαγωγές προϊόντων που μπορούν από μόνες να παράγουν, έως ότου και την εσωτερική παραγωγή να αναθερμάνουν, και να πάψουν να έχουν έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.
See translation
2. 59
EURO
By Irene Matz - On 4/9/2012 4:50:17 μμ
Ευρώ και τάξη και τακτοποίηση παντού, σε κάθε τομέα της ελληνικής οικονομίας, δημόσιας και ιδιωτικής συναλλαγής. Και θα έρθει πάλι η ανάπτυξη μετά από μερικά χρόνια. Με άλλους όρους και -μακάρι- με άλλη νοοτροπία.
See translation
3. 118
Μείωση Ελλείματος Αύξηση Επιχειρηματικότητας
By Zoe Christidou - On 10/9/2012 9:45:36 μμ
Επειδή οι επιχειρήσεις πεθαίνουν και το Δημόσιο καλά ζει (σσ. το δημόσιο έχει το πρόβλημα χρέους): ΠΡΟΤΕΙΝΩ α) ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ 500.000 Δημόσιοι υπαλληλοι (ξεκινώντας από τους άχρηστους και β) Αύξηση μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους που το αξίζουν (αστυνομικοί ΣΤΟΥΣ δρόμους, ιατροί, δάσκαλοι,καλοί υπάλληλοι).
See translation

Summary

 H ανάρτηση «Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή», αφού συζητήθηκε εκτενώς στην πλατφόρμα μιας και απασχόλησε πολύ την ελληνική κοινωνία κατά το περασμένο διάστημα λόγο της έμφασης που έδωσαν τα παγκόσμια media, έφερε στην επιφάνεια τεκμηριωμένες απόψεις που πολλές φορές δεν προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης καίτοι όπως αποδεικνύεται είναι κυρίαρχα στο δημόσιο διάλογο…ακόμα και μεταξύ νέων ανθρώπων που απέχουν από θεσμικές θέσεις.

Μερικές από τις απόψεις που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα του OurSpace ήταν πιο «τολμηρές» ή ακραίες, όπως η μαζική απόλυση, αδιάκριτα 500.000 δημοσίων υπαλλήλων, άλλες ήταν στο πλαίσιο μίας αμιγώς κομματικής συζήτησης, με αναφορά σε προγράμματα κομμάτων ενώ κυρίαρχο χαρακτηριστικό των συζητήσεων: οι νεαροί χρήστες δε διαπραγματεύονται καν μία υποτιθέμενη έξοδο της χώρας από το ενιαίο νόμισμα.

Αντίθετα, προτείνουν λύσεις και άμεσο νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών ώστε να μην ξανατεθεί στο μέλλον παρόμοιο δίλημμα στους Έλληνες. Σύμφωνα όμως με την πλειονότητα των σχολίων, η πρόταση περί απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων είχε τους περισσότερους οπαδούς:

Συγκεκριμένα:

Πρώτη ήρθε η πρόταση της Ζωής Χρηστίδου: όπου προτείνει μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων (μετά από αξιολόγηση) και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν περισσότερες δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια.

Δεύτερη η πρόταση της Irene Matz η οποία προτείνει παραμονή στο ευρώ και τακτοποίηση των δημοσιονομικών της χώρας ώστε να έρθει μετά από χρόνια η ανάπτυξη.

Και Τρίτη της Αγγελικής Λοισίου, όπου προτείνει κρατικός προστατευτισμός των εγχώριων προϊόντων μέσω υψηλών δασμών για την αντιμετώπιση του αρνητικού ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών.

comments powered by Disqus
Τα εργαλεία σου

Πρότεινε Θέματα Συζήτησε κι εσύ Ψήφισε προτάσεις Δες τα αποτελέσματα

Find us on